Kolportören mini

För allt mitt emellan

Galet avancerad eskatologi

Den här bilden, med sina pilar hit och dit, sammanfattar rätt bra varför frågor om skapelse, miljö och fred under 1900-talet ofta tappades bort av frikyrkan. Allt skulle ju ändå brinna tillslut… 

Publicerad från WordPress för Windows Phone

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Galet avancerad eskatologi

  1. Gun on said:

    Enligt lagen om energins oförstörbarhet kan ”allt till slut inte brinna upp”. Varje människa är en unik och viktig del av skapelsen i hela universum, lika viktig som varje atom i oss är unik och viktig för vår kropp. I våra gener finns egenskaper som vår kropp ärvt av våra förfäder och i våra DNA finns minnen av alla våra tidigare livserfarenheter inte bara här på denna planet utan på alla himlakroppar i universum, där våra själar vistats (låtit sig födas) som deltagare i den hela tiden pågående skapelsen. Människosläktet går nu in i en era, där våra DNA aktiveras, med påföljd att vårt medvetande utvecklas, så vi börjar minnas vem vi är och samtidigt komma ihåg vilka planer vi hade för detta liv.

    Den som är intresserad och vill veta mera om var mänskligheten just nu befinner sig i utvecklingen av vår medvetenhet kan läsa mera om detta eller lyssna på kanaliseringar i ämnet på

    http://kryon.com

  2. Jodå, det fanns illustrationer även före Powerpoint… Men allt bör bedömas utifrån den situation där det skapades. Tiden efter andra världskriget, Holocaust, Israels upprättelse som nation, kalla kriget mm, orsakade väl att det forskades en hel del i inte minst Uppenbarelseboken, och då man vill illustrera den undervisningen kanske det blir en del streck hit och dit, och alla ledde nog inte rätt. Men var detta ett dike som en del hamnade i, så kanske väldigt många predikanter ligger i motsatt dike nu, och vet väldigt lite vad man ska säga om Bibelns profetior.
    Och vad ska man säga om ovanstående kommenar som har legat på din blogg utan kommentar och åtgärd ganska länge? Är den en bättre form av eskatologi än den på bilden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: