Kolportören mini

För allt mitt emellan

Min fundering kring ”det övernaturliga”

För några veckor sen skrevs det mycket i kristna tidningar och på bloggar om ”det övernaturliga” och vårt behov av det. Jag spelade in den här videon, här är den. Diskutera gärna i kommentarsfältet!

Annonser

Single Post Navigation

5 thoughts on “Min fundering kring ”det övernaturliga”

 1. Det här gillar jag! Ser fram emot fler videofunderingar. Blessings!

 2. Om det övernaturliga vore naturligt är det per definition inte övernaturligt längre utan fullt naturligt. Problemet med att fokusera det övernaturliga blir att det aldrig går att leda i bevis att det verkligen är något övernaturligt eftersom förklaringen isåfall blir naturlig. Alternativet är att den naturliga förklaringen förkastas till förmån för en övernaturlig vilket i sig kan leda till allt anses vara övernaturligt och ingenting förklaringsbart. Kan således tycka att det vore bättre att skippa övernaturlighetsretoriken eftersom den bara leder till bekymmer.

 3. Jag har också funderat på ordet övernaturligt. Skrev för några dagar sen, i en bloggpost, att jag längtar efter ett liv med övernaturliga inslag på vardaglig basis. Satt och funderade ett tag innan jag tryckte på publicera just på grund av ordvalet övernaturligt. Kom dock inte på nåt bättre ord för att beskriva vad jag menade. Har du nåt förslag på vad vi kan säga istället? Man skulle ju önska att det inte är övernaturligt, utan högst naturligt 🙂 Jag tror att t.ex de profetiska tilltalen kan fungera i ett vanligt samtal. Det handlar bara om att lyssna in Gud. Och sen tror jag på att förmedla dem på ett väldigt naturligt sätt där den som tar emot kanske inte ens är medveten om att det är profetiska tilltal.

 4. Behöver jag säga att jag hålla med? 🙂

 5. Joakim, jag gratulerar dig till att ha hittat en sådan video som Spiritual Reality Journey Within. Det finns många liknande på Youtube men tror inte det finns någon annan video, som beskriver vårt ursprung och livsenergin på ett sådant ypperligt och komprimerat sätt som denna. Tack för att du satte in den här!

  Jag har kanske tidigare nämnt, att jag redan på 1970-talet hade s.k. övernaturliga upplevelser och de överensstämmer till stor del med vad som visas på denna video. Vår astralkropp kan lämna den materiella kroppen (jag upplevde även den tunnel, som visades i början av videon). Min astralkropp var omsluten av en oval farkost (senare har jag sett bilder av denna som kallas merkaba). Jag flög med en hög hastighet genom rymden och kom till en plats, där jag kände en otrolig frid och där jag fick svar på alla frågor som jag ställde. Eller det var mera så, att jag var ett med både frågan och svaret. I skolan var jag intresserad av t.ex. Einstein och hans teorier och genast när jag ”tänkte” på någon av hans ekvationer förstod jag precis vad de betydde. Jag var på ett sätt ETT med allt vetande. Innan jag helt kom tillbaka till min materiella kropp, såg jag mig själv ligga i min säng. Denna händelse föregicks även av att en ”ängel” kom bredvid min säng och gav mig någonslags ”elektromagnetisk” massage som gick genom hela min kropp. Jag hade kvällen innan med en stor ”iver” tänkt: O, vad gärna jag skulle vilja veta vad allt här i livet handlar om!

  Före dessa upplevelser hade jag varit i en yogagrupp ca ett halvt år och också deltagit i diskussionsgrupper om livsfrågor. Jag hade läst flera böcker av författaren och föreläsaren J.Krishnamurti, som närmade sig våra livsproblem på ett för mig alldeles nytt sätt. Han hade ingen lära, utan var av den åsikten att alla s.k. organiserade religioner hade ”fallit i sitt eget dike”, eftersom alla hade sin egen världsbästa lära, som separerade dem från alla andra, som också påstod sig vara de enda som ”predikade sanningen”. Jag upptäckte att allt som Krishnamurti försökte förklara, var av samma andemening, som det Jesus försökt få sina lärjungar att förstå: Allt finns inom oss, sök och ni skall finna det. Det vi kallar Gud finns redan inne i var och en och kan upptäckas när vi stillar våra tankar och bara är. Det är med våra tankar vi skapar alla våra rädslor och alla bekymmer. Genom att bli medvetna om hur våra tankar gör oss ofria och för oss bort från nuet kan vi småningom befria oss från dem genom att bli en iakttagare av oss själva.
  J.Krishnamurtis föreläsningar finns även på Youtube.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: