Kolportören mini

För allt mitt emellan

Torsten Åhman och Stefan Swärd i samtal om helvetet

För er som missat dagens samtal.
http://static.bambuser.com/r/player.swf?vid=2546932

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Torsten Åhman och Stefan Swärd i samtal om helvetet

  1. Kommer upp på youtube ikväll. Den där länken verkar funka dåligt..

  2. Varken Torsten Åhman eller Stefan Swärd berörde betydelsen av Jesu uppmaning att söka Guds rike invärtes i oss. Jesus lät förstå, att han av egen erfarenhet visste, att det finns inom alla människor, för han hade själv hittat det där. I liknelsen om den förlorade sonen, kommer detta också tydligt fram. Symboliken där är ju, att
    vi kan gå bort från fadershemmet och ”slösa bort vårt arv” men att det i något skede vaknar upp ett minne inom oss beträffande vårt ursprung, vilket gör att vi får en längtan att återvända hem. Fadern tar emot sitt barn med öppna armar, utan att något offer behövs för att blidka honom och ställer till en stor fest.

    Något av samma symbolik hittar jag också i Jesu ord: Fader, förlåt dem, ty de vet inte (ännu) vad de gör. Det verkar som att Jesus visste, att på samma sätt som det i hans inre utvecklats en medvetenhet om, att han är Guds son, så kommer alla människor inom sig att upptäcka samma sak. När fariseeren sade, att Jesus hädar, när han sade så, svarade han:” Står det inte i skrifterna, att vi alla är gudasöner?”

    Inom kristendomen sägs att vi består av kropp, själ och ande. Det talas sällan om själen som den eviga gudadelen i oss. Många studier visar, att det på Jesu tid fanns en allmänt utbredd uppfattning, att denna gudadel kan uppleva många liv här på jorden. Annars skulle det ju inte gå att förklara, vad Jesus menade, när han frågade sina lärjungar: ”Vem säger folket mig vara?” och fick som svar: ”Några säger att du är Moses, andra säger Elias.” Och själv framhöll han i Markus 9:13 att Johannes var Elias. Tron på reinkarnation togs inte med när det på 320-talet fastställdes vilka av de skrifter, som cirkulerade bland de kristna, skulle tagas med i den samling som nu kallas NT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: