Kolportören mini

För allt mitt emellan

Till pastorer och präster i påsk

Vilket perspektiv på försoningen kommer att dominera er förkunnelse under påsken?
Berätta gärna varför.

Annonser

Single Post Navigation

6 thoughts on “Till pastorer och präster i påsk

 1. Eleonore Gustafsson on said:

  Predikan denna långfredag är inspirerad av ett stycke ur Johannes Cassians ”Det rena hjärtat”:

  ”Gud som har skapat universum och också kan hela det, visste att högmodet var upphovet till ursprunget till alla andra laster. Därför ville han bota det genom själva dess motsats: vad som hade fallit genom högmod skulle återuppstå genom ödmjukheten.” (s70)

  Blir er och mer övertygad om att detta fungerar, att det finns en kraft i detta budskap, därför väljer jag detta spår. Genom att ödmjuka sig och se på den ödmjuke helas vårt inre.

 2. Oj, oj. Svettas över tre predikningar på tre dagar i detta nu. Kan jag på ett enkelt och intresseväckande sätt berätta att Gud sänt sin Son för att för oss hem till sig igen så har jag tjänat på det sätt jag är avskild till. Ord som ”förbund”, ”Guds hjärta”, ”makterna” och ”befrielse” kan antagligen komma att bli sagda i Korskyrkan i Örebro någon gång längs vägen till söndag eftermiddag.

 3. Kommer utgå ifrån att den uppståndne Jesus möter Maria med en fråga, ”Varför gråter du?” Att han möter oss där vi är.

 4. Andreas on said:

  Förkunnelsen i vår kyrka är inställd. 😉 Eller inte riktigt, påskmusikal gånger 6 plus visning för döva och skolklasser. Så vilken syn på försoningen som dominerar i Insjön beror nog ganska mycket på vem som ser musikalen. Jesus förkunnas som död och uppstånden för våra synder men inget sägs egentligen om vilken försoningsteori som är den riktiga.

  Men om jag hade haft predikouppdrag nu i helgen så hade mitt perspektiv med stor sannolikhet varit objektiv försoningslära eller vad man nu kallar penal substitution på svenska. Varför? Helt enkelt därför att jag tycker mig se att det är den tanken som är den underliggande i NT när den talar om vad som skedde på korset.

 5. Kul att så många har hängt på!

  Själv kommer jag att fascineras och försöka fascinera andra över vad Gud i Jesus gör på korset. På påskdagen blir fokus på hela skapelsens upprättelse.

 6. Anna-Karin on said:

  Jag läste hela Matt 27 + Jesaja 53 mellan ”Jesus dör” och ”Gravläggningen” – det fick bli ”mitt” bidrag till att försöka skildra försoningens mysterium =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: